Noutăți

În secțiunea „Noutăți” veți găsi informații despre: campaniile PetrOmbudsman, prezenţa şi lansarea Departamentului în diferite locaţii Petrom, precum şi alte informaţii utile.

Mesaj de Final de An

Ne apropiem de finalul unui nou an, important pentru PetrOmbudsman din punct de vedere al consolidării rolului său în cadrul companiei şi al relaţiilor pe care şi le-a dezvoltat cu managementul şi cu angajaţii. Dacă în anii precedenţi mai existau poate nelămuriri în ceea ce priveşte prezenţa şi scopul acestui departament în cadrul organizaţiei, în 2016 am simţit că am devenit realmente un partener de discuţii şi un consilier pentru dvs. şi pentru companie, atât în probleme punctuale cât şi la nivel strategic.

Aspectele pe care le-am gestionat au fost mai complexe, cu ridicarea unor probleme ce au necesitat o analiză de profunzime şi o abordare structurată, de multe ori pe etape bine definite, şi cu implicarea unui număr mare de parteneri de dialog în vederea identificării soluţiilor care să conducă la rezolvarea amiabilă a acestora. Cu ajutorul dvs. am reuşit să desprindem elemente cu caracter sistemic, pe care să le prezentăm managementului împreună cu recomandările noastre pentru îmbunătăţirea climatului organizaţional.  Nu am fi putut realiza aceste demersuri dacă nu v-aţi fi manifestat deschiderea către dialog şi către o gândire de tip constructiv, axată pe rezolvări şi pe maximizare de rezultate. Un rol important în acest proces l-a avut de asemenea buna colaborare cu structurile formale ale companiei.

Anul 2016 a fost un an intens, cu multe provocări pentru echipa PetrOmbudsman. Am înregistrat un număr semnificativ de cazuri (peste 700) vizând aspecte legate de activitatea desfăşurată în compania noastră şi având ca finalitate crearea unui climat de muncă cât mai agreabil şi adaptarea la schimbările  permanente, care au intervenit în mod inerent în viaţa organizaţiei şi a fiecăruia dintre noi.

Am avut multe proiecte frumoase în care ne-am implicat, pentru a intra în dialog cu dvs. şi pentru a reuşi să ne cunoaştem mai bine unii pe ceilalţi. Ne-am întâlnit cu ocazia sesiunilor NEO cu angajaţii noi din cadrul companiei, şi deopotrivă cu angajaţii cu vechime din Petrom, în cadrul evenimentelor Knowledge Fair, axate pe transmiterea de cunoştinţe din bagajul intern acumulat. Am avut multe discuţii şi workshopuri, axate pe dezbaterea elementelor asociate gestionării eficiente a unui proces de schimbare sau a unor situaţii dificile, ce pot degenera în conflicte, dacă nu sunt atent administrate. Ne-am bucurat de participarea dvs. activă şi de implicarea pe care aţi avut-o. Vă mulţumim de asemenea pentru atitudinea deschisă şi interesul cu care aţi tratat articolele de blog scrise de PetrOmbudsman anul acesta. Numărul mare de comentarii şi vizitatori pe care l-am avut a fost o încununare a eforturilor noastre pentru dezvoltarea unor teme pe care le-am considerat de interes în viaţa unei organizaţii.

Având în vedere rolul unui departament de Ombudsman Organizaţional în cadrul unei companii, am încercat să promovăm importanţa unei astfel de structuri şi modelul PetrOmbudsman, ca deschizător de drumuri în domeniu, prin interviuri acordate unor publicaţii externe naţionale sau internaţionale („Legal Magazine” şi „The Voice”) şi prin participarea în cadrul evenimentelor de profil din afara organizaţiei (e.g. Forumul Dreptului Muncii).

Nimic din ceea ce am realizat anul acesta nu ar fi fost posibil fără sprijinul managementului companiei, al partenerilor de dialog social, al directorilor diverselor zone de producţie sau de compartimente specifice din cadrul structurilor formale ale companiei. Mulţumim de asemenea Ambasadorilor PetrOmbudsman şi membrilor Comitetului nostru de Consiliere, care ne-au sprijinit în eforturile de a deveni mai vizibili în cadrul companiei, precum şi în toate demersurile pe care le-am desfăşurat.

Ne propunem să fim alături de dvs. şi în anul care urmează şi să continuăm în 2017 colaborarea frumoasă pe care am dezvoltat-o. Vă stăm la dispoziţie oricând simţiţi nevoia să vă consultaţi cu un Ombudsman sau doar să fiţi ascultaţi de cineva, în condiţii de confidenţialitate deplină.

În numele întregii echipe PetrOmbudsman vă urez „Sărbători fericite” şi un „An nou bun”, cu împliniri deosebite pentru dvs. si pentru familiile dvs.

 

Mihai Berinde  

Înapoi