Noutăți

În secțiunea „Noutăți” veți găsi informații despre: campaniile PetrOmbudsman, prezenţa şi lansarea Departamentului în diferite locaţii Petrom, precum şi alte informaţii utile.

Întâlnirea Ombudsman-ilor Europeni la București

În perioada 27-28 octombrie a avut loc la sediul Petrom City prima reuniune a Ombudsman-ilor europeni organizată în România și în Europa Centrală și de Est.

Acest gen de întâlnire are loc de două ori pe an, fiind organizată de diferitele companii și organizații internaționale din care fac parte ombudsman-ii ce își desfășoară activitatea în Europa. Scopul întâlnirii este schimbul de experiență și bune practici, sprijinirea participanților în a îmbunătăți gradul de conștientizare a acestei profesii, precum și networking-ul, în ideea ca ombudsman-ii europeni să poată deveni catalizatori mai eficienți pentru schimbare în cadrul organizațiilor lor.

Prezența la București a Ombudsman-ilor provenind din diferite țări europene a fost un prilej deosebit pentru promovarea organizației noastre, participanții fiind informați asupra activităților OMV Petrom, având totodată posibilitatea de a vizita Rafinăria de la Petrobrazi.

Deschiderea acestei reuniuni a avut ca moment important prezența doamnei Mariana Gheorghe, CEO-ul OMV Petrom care a prezentat orientările strategice ale companiei, susținerea managementului pentru îmbunătățirea dialogului cu angajații prin intermediul PetrOmbudsman și a intrat în dialog cu participanții.

În continuarea întâlnirii, domnul Mihai Berinde, Directorul PetrOmbudsman a prezentat modul de implementare a proiectului în OMV Petrom, insistând în mod deosebit asupra principiilor care stau la baza activității PetrOmbudsman (independența, confidențialitate, informalitate, neutralitate) și asupra acțiunilor promovate pentru armonizarea acestora cu valorile companiei.

Organizarea acestei reuniuni a fost un prilej deosebit pentru integrarea PetrOmbudsman în familia europeană a Ombudsman-ilor și un pas important pentru vizibilitatea internaționala a acestuia. De asemenea prin participarea la dezbaterile diverselor teme de specialitate, echipa PetrOmbudsman a avut prilejul de a beneficia de experiența acumulata în plan european în materie și de a cunoaște și prelua în practică mecanisme specifice acestei profesii.

În același timp, organizarea la Petrom City a acestei reuniuni a reprezentat o oportunitate majoră pentru așezarea OMV Petrom pe harta companiilor responsabile, ce promovează cele mai bune practici în profesia Ombudsman-ului Corporativ!

Înapoi