Noutăți

În secțiunea „Noutăți” veți găsi informații despre: campaniile PetrOmbudsman, prezenţa şi lansarea Departamentului în diferite locaţii Petrom, precum şi alte informaţii utile.

PetrOmbudsman la Forumul Dreptului Muncii

Pe 29 Septembrie 2016 la Camera de Comerţ şi Industrie a României a avut loc cea de-a III-a ediţie a Forumului Dreptului Muncii – eveniment organizat de revista Legal Magazine, la care au fost invitate peste 100 de organizații din domeniul privat dar şi reprezentanți din domeniul public, avocați, mediatori, ONG-uri şi mass-media. Cu ocazia evenimentului s-au dezbătut cele mai recente evoluții de pe piața muncii, abordate dintr-o perspectivă multilaterală (legislativă, economică, socială şi organizaţională).  

PetrOmbudsman a participat la acest eveniment în calitate de speaker, prin intermediul Directorului nostru de Departament, dl Prof. Dr. Mihai Berinde, care a prezentat rolul structurii de Ombudsman Organizațional în medierea conflictelor de muncă.

Aceasta a reprezentat o oportunitate pentru noi în a împărtăşi bunele practici legate de implementarea serviciilor de Ombudsman în organizații, subiectul fiind primit cu interes de cei prezenți. La finalul prezentării s-au adresat întrebări legate de aspecte precum:

  • Tipurile de companii care ar putea beneficia de pe urma implementării unui departament de Ombudsman Organizațional
  • Modalitățile de acces a potențialelor persoane interesate de aceasta activitate la principiile şi practicile utilizate în materie de Ombudsman
  • Modul în care angajații au primit acest canal informal de comunicare
  • Procedura urmată de un Ombudsman pentru gestionarea unui conflict

Evenimentul a fost unul interesant din toate punctele de vedere, respectiv: din perspectiva familiarizării mediului de afaceri cu conceptul de Ombudsman, pentru confirmarea rolului OMV Petrom de deschizător de drumuri în acest domeniu, precum şi în abordarea diverselor concepte din perspectiva celorlalte teme prezentate de vorbitori.

Înapoi